Ambasadorul israelian în EAU îngrijorat de posibilitatea unei noi `Nopţi de cristal`

G.B
Internaţional / 27 mai 2021

Ambasadorul israelian în EAU îngrijorat de posibilitatea unei noi `Nopţi de cristal`

Ambasadorul israelian în Emiratele Arabe Unite a avertizat ieri împotriva reîntoarcerii orelor întunecate ale "Nopţii de cristal" din 1938 în Europa, cu o creştere a antisemitismului în întreaga lume după loviturile devastatoare ale Israelului asupra Fâşiei Gaza, notează AFP, citată de Agerpres.

"După Gaza, unde ne aflăm? Suntem într-un moment reamintind de Noaptea de cristal, în care sunt atacate sinagogile, în care evreii sunt din nou violent agresaţi pe străzile din Europa", a acuzat Eitan Naeh, în cursul inaugurării la Dubai a unei expoziţii despre Holocaust, prezentată ca o premieră într-o ţară din Orientul Mijlociu.

"Noaptea de cristal" se referă la noaptea din noiembrie 1938 când liderii nazişti au declanşat pogromuri împotriva populaţiei evreieşti din Germania. Expresia vine de la cioburile de sticlă ale geamurilor sparte în distrugerea magazinelor evreieşti.

"Vedem din nou chipul urât al antisemitismului pe străzile din Europa şi în alte părţi", a insistat Eitan Naeh, la post în Emiratele Arabe Unite după normalizarea istorică a relaţiilor dintre cele două ţări în 2020.

Preşedintele american, Joe Biden, a denunţat luni atacurile "abjecte" împotriva comunităţii evreieşti. Un evreu de 29 de ani a fost bătut bestial în Times Square, la New York, cu prilejul altercaţiilor dintre protestatarii pro-Israel şi pro-palestinieni. În Germania, la jumătatea lui mai, drapele israeliene au fost arse în faţa a două sinagogi.

Ambasadorul israelian la Dubai a omagiat însă faptul că o expoziţie despre Holocaust poate fi organizată în prezent într-o ţară arabă, mergând până la a vorbi despre spiritul de toleranţă din Emiratele Arabe Unite (o ţară unde, printre altele, manifestaţiile sunt interzise).

"Cine ar fi putut spera cu 70 sau 80 de ani în urmă că un ambasador israelian şi un ambasador german vor vizita împreună, într-o ţară arabă, o expoziţie despre Holocaust?", şi-a exprimat satisfacţia Eitan Naeh, potrivit AFP.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nimic despre abuzurile israelienilor impotriva palestinienilor. Abuzuri comise incepand din 1948 continuind in zilele de astazi...

    1. Victime nevinovate palestinienii astia.Au tacut malc si nu au facut nimic rau pana acum.Blanzi ca niste mielusei,de luat acasa,nu alta!Teroristii musulmani?Nici ca se poate mai bine,de pus la rana,nu altceva!Poate ca ar trebui sa vorbim si despre cetatenii arabi din tarile musulmane,torturati si ucisi de catre regimurile islamiste daca nu sunt de acord cu toate idioteniile lor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb